Duindorp zet de bloemetjes buiten

Thema: Voorzieningen
"Daar wil je niet je vieze vuilniszak bovenop zetten."

Duindorp zet de bloemetjes buiten

21-08-2018 om 12:06

Het is een grote ergernis voor veel mensen; vuilnis dat naast de ondergrondse afvalcontainers wordt gedumpt, in plaats van erin. Als het aan Duindorpster Marianne van Toorn ligt is dat in haar straat nu afgelopen. Zij gaat deze straatvervuiling te lijf met kunstgras en nepbloemetjes.

Fleurig

Samen met een paar buren legde Marianne van Toorn een matje kunstgras om de containers heen vervolgens plakten zij daar fleurige bloemetjes op. “De ondergrondse containers zien er niet uit,” zegt Marianne. “En het is sowieso hufterig gedrag als je je vuilnis naast de container zet. Door de containers op te fleuren is de kans groter dat mensen hun afval erin gooien, in plaats van ernaast: Want dat is zonde van het tuintje.” Het resultaat is prachtig; daar wil je niet je vieze vuilniszak bovenop zetten.

Goed voorbeeld

De gemeenteraad heeft besloten dit idee ook op andere plekken in Den Haag uit te voeren. Marianne is daar blij mee. “Maar dan moet je wel de wijkbewoners erbij betrekken. Want zij wonen er tenslotte.” In Duindorp hebben ze er in ieder geval een feestje van gemaakt! Tijdens het versieren van de containers werden er drankjes uitgedeeld en muziek gemaakt.

Bekijk ook het filmpje van Den Haag FM!

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.