Een opknapbeurt voor Dorpshuis Biervliet

Thema: Voorzieningen
"Biervlieters steken de handen uit de mouwen."

Een opknapbeurt voor Dorpshuis Biervliet

15-08-2018 om 12:18

Het dorpshuis van Biervliet zit in een prachtig oud pand. Dat is natuurlijk heel gezellig. Nadeel is dat er een hoop aan opgeknapt moet worden. Met hulp van de gemeente Terneuzen en het Oranjefonds steken de Biervlieters de handen uit de mouwen.

Rijksmonument

Het dorpshuis is een rijksmonument uit 1806. Vroeger was het het gemeentehuis en daarna een café. Sinds 1993 is het dorpshuis van Biervliet erin gevestigd. Het gebouw is pas geleden grondig gerenoveerd. Het torentje is opnieuw bekleed met lood, op de top pronkt een gouden haring. Het dorpshuis kreeg nieuwe ramen en staat weer fris in de verf. Vochtproblemen zijn aangepakt. Het Oranje Fonds gaf het Dorpshuis € 15.000,-  voor de vloer en nieuwe gordijnen.

Sociale contacten

Biervliet is een klein dorp met 1700 inwoners. Eigenlijk maken alle verenigingen gebruik van het dorpshuis. Van stichting De Zonnebloem, de naaiclub, de dorpsraad, de jeugdsoos tot de biljartclub. Het Dorpshuis heeft diverse ruimtes, variërend in grootte. De bovenruimte is gereserveerd voor de jeugd, met discolampen en bar. Daarnaast wordt er nog van alles georganiseerd, zoals de stadsloop en het geuzenfeest. Het dorpshuis is er echt voor het dorp. Daar zijn ze in Biervliet erg blij mee.

Oranjefonds

Heeft jouw buurthuis ook een opknapbeurt nodig? Dorpshuis Biervliet laat zien dat het altijd zin heeft om geld aan te vragen bij het Oranjefonds. Levert jouw goede doel ook een bijdrage aan het sociale gezicht van Nederland? Dan is de kans best groot dat je een bijdrage krijgt. Kijk voor meer informatie op de website van het Oranjefonds.  

 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.