Verkeersactie voor veilige straten

Thema: Voorzieningen
"Veilig buiten spelen"

Verkeersactie voor veilige straten

12-10-2017 om 12:14

Moestuinieren om de hoek, gezelligheid en schone en veilige straten. De bewoners van Waterwijk,  een wijk in Almere, weten hoe je een plezierige leefomgeving realiseert. Sinds drie jaar ruimen ze een paar keer per maand samen zwerfafval op in de buurt. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd. Een gemeenschappelijke moestuin werd aan de achterzijde van de Zeelaan opgericht. Kinderen moeten zorgeloos buiten kunnen spelen en daarom is er ook aandacht in de buurt voor de verkeersveiligheid. Aan de Zeelaan werd dit jaar voor de derde keer een verkeersactie gehouden om bestuurders bewust te maken van hun snelheid.

Veiligheid op straat

Tijdens de verkeersactie deden buurtkinderen verkeersmetingen samen met de politie. Automobilisten die te hard reden kregen een rode kaart en de auto’s die zich aan de snelheid hielden een groene kaart met een klein kadootje van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Ook organiseerde VVN een remwegdemonstratie waar zowel de kinderen als de ouders aan mee mochten doen. Zo kon iedereen ervaren hoe belangrijk het is om afstand te houden in het verkeer. Het bewonersinitiatief werd beloond met het eerste buurtlabel in Flevoland door VVN. Trots overhandigde Wethouder Ed Rentenaar het buurtlabel aan de bewoners.

Trots op de wijk!

Wethouder Ed Rentenaar:” Ik ben trots dat ik aan de bewoners van de Waterwijk het eerste buurtlabel mocht uitreiken voor de diverse verkeersacties die zij hebben gehouden. Het is een leuke manier om kinderen en ouders bewust te maken van de verkeersveiligheid in de wijk. Zij zijn door dit soort acties meer betrokken en worden bewust van het belang om rustig te rijden in de woonwijken. Zeker waar scholen en speeltuinen zijn. Zo houden zij met elkaar de wijk verkeersveilig.”

Verkeersacties

De verkeersactie is een samenwerking tussen Centrada, politie, VVN, gemeente Lelystad, Stichting Welzijn Lelystad, de scholen en de bewoners.

Bron: Lelystad.nl
 

Gepubliceerd door
VoordeBuurt
Meer weten over voorzieningen?
Op de startpagina voorzieningen vind je alle handige links over voorzieningen.